keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Kirjoitetaan vaan...


Uusi vuosi, uudet kurssit, uudet kokeilut. Aloitan tänään kirjoittamisen kurssin, jonka yksi tehtävä on oppimispäiväkirjan kirjoittaminen. Kokeilin sitä jo viime keväänä ja tulokset olivat todella hyviä, antoisia ja tuottoisia. Nyt on kuitenkin vähän erityyppisiä opiskelijoita, ei varsinaisesti kirjoittamisen ammattilaisiksi haluavia.

Toisaalta jokaiselta vaaditaan yhä enemmän kirjoittamista työssään. Maailmastamme on tullut kirjallisen viestinnän maailma. Siinä mielessä erilaiset kirjoitusharjoitukset ovat tarpeellisia ja välttämättömiä, myös päiväkirjatyyppiset.

Toivon, että opiskelijani jaksavat paneutua päiväkirjateksteihinsä, että he innostuvat kirjoittamisesta ja saavat sitä kautta varmuutta kirjalliseen ilmaisuunsa. Lisäksi toivon, että kaikki saavat lukea kaikkien tekstejä: ettei enää kirjoitettaisi vain opettajalle, vaan kaikille. Katsotaan miten tämä onnistuu!

Tammikuu on ollut harvinaisen talvinen täällä lounaisessa Suomessa. Oma tammikuuni on ollut myös surun kuukausi. Se hiljentää.

Ei kommentteja: