maanantai 2. marraskuuta 2009

Keskustelemme ja kirjoitamme ja keskustelemme...Kävin kesällä Dan Andersonin museossa Ludvikassa. Se oli kaunis pieni museo enkä voinut vastustaa kiusausta ottaa sieltä kuvia. Danin kirjoituspöydällä on ruusukuvioinen kahvikuppi!

Syksy on edennyt jo pitkälle. Koko syksyn olen puhunut erilaisissa yhteyksissä verkkokeskustelusta: miten yhä enemmän kirjoitamme ajatuksiamme näkyviin ja miten ajatukset muokkaantuvat ja kypsyvät, kun ne kirjoittaa näkyviin jonkun luettavaksi. Tuskin kukaan olisi voinut kuvitella vielä kymmenen vuotta sitten sitä, miten suureksi kirjoittamisen merkitys kasvaa kaikessa toiminnassamme.

Syyskuussa aloitin kokous- ja neuvottelutaidon kurssin. Yksi kurssitehtävä on verkkokeskusteluun osallistuminen. On kerrottava erilaisista neuvottelu-, kokous- tai palaveritilanteista ja kommentoitava muiden tilanteita.

Tehtävä sai aluksi vastustusta. Nyt olen kuitenkin saanut huippuhyviä vastauksia keskustelumuodossa. Vielä upeampaa on ollut lukea opiskelijoiden kommentteja toisilleen. Tämä tehtävä antaa uskoa siihen, että tämänkaltainen tehtävä on parempi kuin perinteiset vain opettajalle lähetettävät A-neloset.

Ei kommentteja: