perjantai 5. helmikuuta 2010

Opiskelijoiden tekstejä

Kirjoittamisen kurssini on lähtenyt käyntiin hienosti. On sääli, että se on edennyt jo yli puolenvälin - tällaista innostusta olisi hienoa seurata pitempään.

Oppimispäiväkirjatekstit ovat kerrassaan upeita. Opiskelijani ovat hienosti tuoneet esiin ajatuksiaan ja mielipiteitään kirjoittamisesta ja tunneilla puhutuista asioista. Esiin tuotiin jopa ajatus siitä, että jokaisella kurssilla pitäisi olla vastaava avoin päiväkirja, jonne jokainen voisi purkaa tuntojaan. Tätä kannattaa miettiä.

Lisäksi nämä samat opiskelijat tekivät ryhmän Facebookiin eli tapailemme sielläkin.

Parasta näiden opiskelijamietteiden lukemisessa opettajan kannalta on se, että saa "mustaa valkoisella" vinkkejä erilaisista asioista, joita oppitunnilla on joko vain sivunnut ja olisi pitänytkin puhua enemmän tai on puhunut ja huomaa puhutun selkeät vaikutukset käytännössä. Joskus huomaa puhuneensa jotain sellaistakin, mitä ei ole tarkoittanut - surullista sinänsä.

Oppimispäiväkirja on siis ikään kuin peili. Se on peili kirjoittajalle: mitä olet oppinut ja miten olet asiat ymmärtänyt. Se on myös peili opettajalle: miten olet osannut selvittää asioita, mitä vaadit, miten opiskelijasi ovat sinut ymmärtäneet, millä on merkitystä ja millä ei.

Olen tosi tyytyväinen kokeiluuni. Aion jatkaa tätä edelleen, erilaisilla kursseilla.

Ei kommentteja: